BrusselArt

BELvue Museum | Parcours voor blinden en slechtzienden

01/02/2017 tot 31/12/2017 - 11:22u tot 16:00u

De tentoonstelling van het BELvue over België en zijn geschiedenis is gericht op een heel breed en heel divers publiek. Om de tentoonstelling toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk bezoekers, is voorrang gegeven aan de methode ‘ervaringsgericht leren’, met de duidelijke keuze om verschillende media en informatiedragers in de scenografie op te nemen.

Een tactiel parcours voor blinde en slechtziende bezoekers is op die manier ook volledig geïntegreerd in de tentoonstelling. Deze voorwerpen mogen door iedereen worden aangeraakt, en zeker ook door jonge kinderen, zodanig dat ze, zonder dat ze kunnen lezen, alles spelenderwijs kunnen ontdekken en leren. Dit tactiele parcours bevat daarnaast ook voelkaarten met opschriften in Braille, die blinden en slechtzienden in staat stellen om toegang te hebben tot verschillende inhouden.

Vanaf juli 2017 zal een audio parcours voor blinden en slechtzienden via een app ter beschikking zijn. De doelstelling van dit parcours is hen een zelfstandig, aangepast en toegankelijk bezoek van het museum aan te bieden. Dit parcours werd door het BELvue, ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met de Braille Liga.